Friluftsdag med orientering och annat

I fredags hade vi höstfriluftsdag vid Morokulien med hela åk 6-9. Vädret var riktigt tursamt den här dagen, inte för varmt att springa i och ändå värmde solen riktigt skönt när man var stilla. Orienteringskunskaperna skulle visas för idrottsämnet, men även andra ämnen som ville dra nytta av närheten till naturen fick ha stationer. Mattestationen var välbesökt. Där gällde det att i grupper räkna ut vedinnehållet i en av tallarna på området. matte

En annan station var mera friluftskunskap, det gällde att kunna montera och använda ett spritkök, vilket inte är alldeles lätt första gången!

Karl

kontrolljarnvag

Det orienterades på flera olika svåra banor och många avslutade dagen med tipspromenaden runt på Morokulienområdet. Vi hade vakter på båda sidor om järnvägsövergången hela dagen. Till lunch grillades hamburgare, men vi såg också många som hade med sig egen matsäck och gjorde picknick i gräset. Det blev en fin dag i skogen tillsammans med våra trevliga ungdomar! 

sexormat

Avskedsfika på Gunnarsby för Maria

Vår fantastiska rektor sedan 3 år, Maria Nilsson, gjorde förra veckan sina sista dagar på Gunnarsbyskolan. Vi som har fått ha henne som chef sörjer förlusten och kan inte annat än lyckönska både elever och lärare på Kyrkebyskolan i Arvika som får en rutinerad och effektiv chef som också förstår att hantera skolans vardag med hjärtat! Torsdagen avslutades tillsammans med personalen på 6-9 med tårta och blommor och det blev både både skratt och tårar. 

MariaPersonalfika2

Teknikåttan

Allla har provat sig fram mellan olika metoder,om en metod inte fungerar provar man en annan. När man får en idé måste man reflektera vilka resurser man har och undersöka om idén ör genomförbar. Om idén inte är genomförbar måste man utesluta den och komma på en ny idé!  Om idén fungerar måste man utveckla idén och bygga en hel konstruktion som är fungerbar. Undersökningen tar längst tid då man måste pröva sig fram hela tiden!

 

Martin