Musikskapande med Ableton Live

I fredags hade vi besök på Elevens val musik av David Engström.
David arbetar till vardags på Musikestetiska programmet på Solbergagymnasiet, är nyligen certifierad instruktör i musikproduktionsprogrammet Ableton Live och har dessutom både gett ut musik i eget namn och producerat musik tillsammans med andra.

Under 80min fick vi följa med på hur man kan arbeta i Ableton Live och eleverna fick många bra tips på hur man kan tänka när man ska skapa egen musik på elektronisk väg. Speciellt användbart för åk9 som just nu arbetar med ett ämnesövergripande projekt mellan musik och idrott där de ska skapa egen dansmusik. Men även åk7-8 kommer att arbeta med att skapa musik med digitala verktyg och hjälpmedel under vårterminen.

David berättade också lite om utbildningen på Musikestetiska programmet och det arbete man gör där när det gäller muskproduktion, spelande, konserter och föreställningar samtidigt som man får en bra gymnasieutbildning. IMG_0065

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *