Friluftsdag med orientering och annat

I fredags hade vi höstfriluftsdag vid Morokulien med hela åk 6-9. Vädret var riktigt tursamt den här dagen, inte för varmt att springa i och ändå värmde solen riktigt skönt när man var stilla. Orienteringskunskaperna skulle visas för idrottsämnet, men även andra ämnen som ville dra nytta av närheten till naturen fick ha stationer. Mattestationen var välbesökt. Där gällde det att i grupper räkna ut vedinnehållet i en av tallarna på området. matte

En annan station var mera friluftskunskap, det gällde att kunna montera och använda ett spritkök, vilket inte är alldeles lätt första gången!

Karl

kontrolljarnvag

Det orienterades på flera olika svåra banor och många avslutade dagen med tipspromenaden runt på Morokulienområdet. Vi hade vakter på båda sidor om järnvägsövergången hela dagen. Till lunch grillades hamburgare, men vi såg också många som hade med sig egen matsäck och gjorde picknick i gräset. Det blev en fin dag i skogen tillsammans med våra trevliga ungdomar! 

sexormat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *