Boktips för höstlovet

9789188279248_200x_skarven

 

”Skarven” av Sara Lövestam är en bra deckarhistoria som handlar om Ludde, Johanna och Olivia. De träffas under sommarlovet och åker ut till spöklika Skarvön där något mystiskt har inträffat som de måste undersöka närmare. Johanna som egentligen alla kallar Johan bär på en stor hemlighet som bara vill ut men hur kommer närmaste vännen Ludde reagera?

 

 

 

9789163890048

 

”Djupgraven” av Camilla och Viveca Sten är första delen i en rysartrilogi. Tolvåriga Tuva är ganska ensam och har egentligen inga vänner utan håller sig mest för sig själv. Hon bor på en skärgårdsö som nu under hösten känns riktigt kall och en tjock dimma har lagt sig överallt. Under en orientering med skolan i skogen ser Tuva att klasskamraten Rasmus omges av tjock dimma och är helt okontaktbar. Hon måste väcka honom innan han går vilse i dimman. När han vaknar till minns Rasmus inget men killen han orienterade med har försvunnit. Mystiken tätnar när fler människor försvinner och övernaturliga varelser dyker upp i träden…

 

en-vaktares-bekannelser-205x300

 

”En väktares bekännelser” av Elin Säfström handlar om femtonåriga Tilda som är en väktare av Stockholms tomtar, troll och andra sagoväsen. Det är hennes uppgift att se till att de uppför sig och inte blir upptäckta av människor. Men nu finns det jordvättar i skolans källare och det går rykten om häxor och trolldom på stan. Tilda måste hantera allt samtidigt som bästa kompisen inte får veta något och den fina killen Hakim inte vet att hon existerar. Det är en både rolig och spännande bok att hugga in i.

 

den_tusende_fo-ljaren

 

 

 

”Den tusende följaren” av Jenny Milewski. Stella är en sjuttonårig tjej som har många vänner, snyggaste killen, bra betyg och en massa följare. Men plötsligt dyker Nova Star upp som låtsas vara Stella på nätet. Hon stjäl hennes följare och chattar med andra i hennes namn. Stella kontaktar polisen som inte kan göra något åt det. Tillvaron börjar rasa samman och Stella få själv leta efter svaret på gåtan i internets mörkaste hörn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *