Evernote

Evernote icon

Evenote är ett anteckningsprogram som finns så väl för Mac, Windows, Android och iOS (iPhone/iPad).
Genom att ladda ner programmet/appen till alla sina enheter och skapa ett konto kan man hålla sina anteckningarsynkronierade så att man kan börja att skriva t.ex. på sin mobiltelefon och sedan automatiskt ha dem tillgängliga och kunna fortsätta skriva på t.ex. sin dator. Ett bra sätt att organisera sina anteckningar och samla dem på samma ställe.

Evernote finns i Mac Appstore men under november 2014 kom en ny uppdatering som inte fungerar speciellt bra så ladda hellre ner programmet från Evernotes hemsida. 

Länk:
evernote.com
Pris:
Gratis

Apptips: Adobe Voice

AdobeVoice-logo

Adobe Voice är en app som gör det enkelt att skapa bildberättelser
på iPad. Man skapa en rubrik som beskriver vad berättelsen ska handla om och börjar sedan med att spela in en kort sekvens där man berättar början av berättelsen. Sedan kan man lägga till ikoner, bilder man tagit direkt från iPadens ”kamerarulle” och text allt efter som för att berätta din story som bakas ihop till en liten film.
För varje bildruta kan man spela in ytterligare en berättarsekvens och appen hjälper till att skapa snygga övergångar osv. för att ge ett snyggt slutresultat som är roligt att visa upp.

Musik läggs till automatiskt men man kan enkelt ändra den senare för att matcha berättelsen. Appen innehåller en hel del ”royalty fri” musik som är ok att använda men man kan också välja bland musik som man själv lagt in på iPaden. Man kan även välja mellan olika teman och layouter.

Första gången man använder appen lotsas man igenom ett steg i taget för hur man skapar sin bildberättelse medan man utför för att sedan få prova på egen hand. Har man nya elever som ska använda appen för första gången så är det enkelt att få tillbaka guide-funktionen genom att klicka på inställningar (kugghjuls-ikonen) och välja ”Restore Tutorial”.

Appen är på engelska men instruktionerna är korta och appen är mycket lätt att använda. Äldre elever klarar det lätt på egen hand och yngre elever klarar det utan problem om man visar dem först. Bildberättelserna är kul att titta på känns moderna. Ett perfekt sätt för eleverna att berätta om något som t.ex. en studieresa eller en gruppuppgift.

Om man vill kan man ladda upp filmerna till Adobe Voices server så att man kan dela länken med andra endera privat eller öppet men detta kräver att man loggar in med ett Adobe ID eller Facebook-konto. Tyvärr kan man inte spara filmerna till ”kamerarullen” eller på annat sätt lokalt förutom i appen vilket är ett minus och något som man kan hoppas på ändras i kommande versioner.

AdobeVoice_screen3 AdobeVoice_screen

Pris
Gratis

Språk
Engelska

Länkar:
Läs mer om Adobe Voivce i Apple App Store 
Adobe.com