Osmo Coding – barnsligt enkel programmering

Osmo-Coding-Close-Up-2-1024x768IT-sektorn på arbetsmarknaden har växt konstant under relativt lång tid och många arbeten som finns idag fanns inte för ett antal år sedan. Samtidigt finns inte datakunskap eller IT som ett ämne i skolan. Om man lyssnar till företagsledare för expanderande svenska företag i branchen som t.ex. Spotify så borde alla barn få möjlighet att lära sig programmering i skolan redan från tidig ålder för att möta de behov som kommer att finnas på arbetsmarknaden i framtiden.

 

Det börjar komma en del smarta, kreativa och enkla sätt för barn att lära sig att programmera. Ett av dem är spelet Osmo Coding som är ett programmeringspussel man använder tillsammans med en iPad-app för att skapa kommandon och få figurer på skärmen att röra sig som man vill.

Det som är bra tycker jag är att Osmo Coding-pusslet följer samma struktur som när man programerar rörelsescheman på dator, enda skillnaden är att barnen får möjlighet att göra det fysikst och att iPaden sedan omvanldar det de har byggt med de olika pusselbitarna till kommandon.

Perfekt ingång till programmering!

Pris?
Har man inte använt Osmo tidigare så ingår Osmo Coding i Osmos Wonder Kit som kostar 1549kr inkl. moms. Har man redan Osmos startkit så kan man köpa till Osmo Coding för 549kr inkl. moms.

  
 

Rensa inför nya läsåret

apple-iphone se 16gb-silver-450x350Efter ett långt sommarlov kan ju mobilen och iPaden vara lite väl fullproppad med bilder, filmer, musik, ljudböcker, appar och e-böcker och det kan vara läga att rensa den inför terminsstarten för att göra plats för nya grejer.

Spara dina bilder och filmer på ett par säkra ställen. D.v.s spara dem inte bara ett ställe utan se till att ha kopior på de filer som du inte vill förlora, för som vi alla vet så vet man aldrig när en hårddisk har tänkt att lägga av. Koppla telefonen till en dator och för över bilder med den medföljande programvaran och kopiera sedan över bilderna till en extern hårddisk (gärna en SSD-hårddisk) eller använd ett USB-minne anpassat för mobiltelefoner som t.ex. Leaf iBridge för att flytta bilderna från telefonen.

Men förutom att arkivera bilder och filmer så finns det andra saker man kan göra för att frigöra utrymme. Sanna på Moderskeppet har listat sina 5 bästa tips för att frigöra plats i mobilen. Ta en titt på klippet och se vad du kan städa bort!