Ämnesövergripande projekt

Bra projekt för ett ämnesövergripande arbete.

Åsa Colliander Celik berättar i sin blogg om hur hon arbetat med årets tema i Future City http://pedagogstockholmblogg.se/granslost-digitalt-larande/ med eleverna och hur hennes elever blev en av vinnarna.


Missa inte att anmäla er till nästa års tävling i Future City, anmälan har redan öppnat. Temat för nästa år är "En stad för alla" och i Minecraft ska eleverna bygga en ny stad med Lantmäteriets karta över Kiruna som grund. Kul eller hur!
Gå gärna in och titta på https://www.youtube.com/watch?v=Roe_gu7bt9w där ni kan se årets vinnande bidrag som handlar om sopsortering.

 

Staden för alla – tävlingens tema 2016/2017

http://futurecity.nu/
Future City 2016/2017

I Future City ska eleverna i årskurs 6-9 ta på sig rollen som framtidens samhällsbyggare och med sin kreativitet och kunskap bygga framtidens stad. Eleverna tänker fritt och inspireras av dagens tekniska lösningar. Hur ser framtidens stad ut? Vem bor där? Hur transporterar vi oss själva och gods? Hur fungerar det med vatten, avlopp, återvinning… ja, allt som finns i en stad.

Syftet med Future City är att öka nyfikenheten och kunskapen kring teknik och yrken inom samhällsbyggnad och skapa intresse kring hur vi skapar ett hållbart samhälle. Vi hoppas också att det ska ge de deltagande eleverna en rolig, spännande och utmanande upplevelse. Kunskapen eleverna behöver för att lösa uppgifterna i Future City kommer från många olika ämnen: teknik, NO, SO, bild, med flera. Det är ett bra projekt att jobba ämnesövergripande med.

Nästa års tävling fokuserar på de som staden är till för – invånarna. Hur kommer en framtida stad ta hänsyn till alla sina invånare. Temat är Staden för alla. Minecraftuppgiften handlar om att bygga det framtida Kiruna och uppsatsen om hur det är att vara ung i framtidsstaden.

Mer detaljerad information om nästa års tävling publiceras löpande på webben.