Kahoot

Kahootkahoot!

Förra veckan startade jag med något nytt i klass 6B. Kahoot!
Kahoot ett digitalt verktyg där jag som lärare i förväg gör i ordning ett quiz med frågor, svarsalternativ och betänketid.
Eleverna får en game-pin (sifferkod) som de använder för att delta. De kan logga in och spela från vilken digital enhet som helst. Den här gången använde några sina smartphones och några datorer. Jag använde projektorn så alla såg  hur många som var inloggade och hur många som svarat på frågorna. Efter att alla frågorna är genomförda bildas en Topp5-lista, en funktion som är väldigt populär bland eleverna! Du som lärare bestämmer också tempot på frågorna och kan i princip diskutera hur mycket som helst efter varje fråga. Det finns också en hel mängd färdiga quiz i olika ämnen.
Det är en kul frågesport där eleverna blev enormt engagerade, motiverade, lite högljudda med med en kampvilja in i det sista. Trots att frågorna handlade om världsreligionerna.
Kahoot kan man använda för att:
kolla av elevernas förkunskaper
checka av under ett arbetsområde
kolla av begreppsförståelsen
låta eleverna värdera olika moment kopplade till undervisningen
låta eleverna göra egna quiz och spela med klassen där de behandlar ett givet ämnesområde som ni arbetar med.

En bra instruktionsfilmen finns här. Det är enkelt och lätt att komma igång!
https://www.youtube.com/watch?v=QwGi_-B_v9Q

Klicka på länken för att komma till Kahoot!'s hemsida och skapa ett konto, därifrån blir du guidad så att du kommer vidare och det bästa av allt är att det är gratis!
https://getkahoot.com/